نوشیدن یک قهوه خوب و با کیفیت در این روزهایی که به علت بیماری در خانه مانده ایم می تواند کمک فراوانی به ما کند. به این صورت می توانیم روحیه بهتری داشته باشیم و از لحظات خود لذت بیشتری ببریم. اما باید دید چه قهوه ای می تواند مناسب باشد و کیفیت قهوه باید به چه صورت باشد. خصوصیات یک قهوه خوب را در بلاگ جدید میورا ببینید.
این سوال بسیاری از مشتریان و عاشقان قهوه است. اما قسمتی از جواب آن پیش خود شماست! قبل از شروع بحث این نکته مهم را در پرانتز متذکر شویم:
قهوه ها می توانند ترش، تلخ، شیرین، کاراملی و … باشند. پس اگر قهوه ای را خریداری کردید و از طعم، عطر و … آن، اصلا خوشتان نیامد به پای بد بودن قهوه نگذارید. ممکن است که آن قهوه با سلیقه شما سازگار نبوده، در این صورت بهتر است دانه ای دیگر را انتخاب کنی.
مطالب بیشتر: یک کافه خوب باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
قهوه خوب حالتون رو عوض میکنه!
قهوه یکی از منابع کافئین دار به شمار میرود و خواص قهوه به خاطر داشتن کافئین است. این یک مسئله ثابت شده است که قهوه به بالا بردن هوش و حواس کمک می کند. و محرک اعصاب مرکزی است. قهوه باعث هشیاری میشود. مصرف مناسب و به اندازه قهوه باعث بالا رفتن تمرکز میشود. و این یکی از مهمترین خاصیتهای قهوه به شمار میرود و به همین دلیل است که افرادی که محصل هستند به آنها خوردن قهوه توصیه میشود.
آلزایمر را کم میکند
در یک آزمایش، محققان دریافتند وقتی به موشهایی که مستعد ابتلا به آلزایمر بودند، آب حاوی کافئین داده میشد، پس از گذشت دو ماه، عملکرد ذهنی آنها در تستهای حافظه بهبود پیدا میکرد و علت آن بود که با مصرف کافئین از میزان پلاکهای مخرب در مغز کاسته میشود. محققان میگویند: مصرف قهوه ضمن کاهش احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر، از شدت بیماری میکاهد. بر اساس نتایج یک تحقیق جدید، مصرف روزانه قهوه میتواند پیشرفت بیماری آلزایمر را به تاخیر بیندازد یا علائم بیماری را کاهش دهد. محققان تاکید کردند: این اولین تحقیقی است که رابطه مستقیم بین مصرف کافئین و تاثیر آن را روی بیماری آلزایمر نشان میدهد.
سوخت و ساز افزایش می دهدو باعث لاغری میشود
اگر دنبال کاهش وزن هستید سعی کنید قهوه بنوشید. ویژگی قهوه کاهش وزن است یکی از معدود مواردی که رابطه مستقیمی با سوزاندن چربی دارد کافئین است. این به این معنی نیست که به جای پیاده روی و ورزش فقط قهوه بنوشید. شما باید هر دو مورد رو همزمان انجام بدید و این کار میتواند شما را شادتر و سالمتر نگه دارد.
اگر دنبال کافه های خوب هستید، به کافه میورا سر بزنید.
خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد
البته این خواص را نمی توانید در فنجان قهوه پر شده با شکر یا خامه پیدا کنید.تحقیقات نشان داده که ۱۰درصد خطر ابتلا به دیابت با نوشیدن یک فنجان قهوه سیاه کاهش پیدا می کند. معمولا یک فنجان قهوه خوب خطر ابتلا به دیابت را ۲۸ درصد کاهش می دهد.
ضد افسردگی است و شما را شادتر میکند
افسردگی یک اختلال روانی جدی است که باعث کاهش کیفیت زندگی میشود و بسیار شایع است. امروزه آمار افسردگی در جهان هر روز در حال افزایش است.یک ویژگی دیگر قهوه این است که ضد افسردگی میباشد. تحقیقات دانشگاه هاروارد که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد، نشان دادند زنانی که در روز ۴ فنجان قهوه مینوشند۲۰ درصد کمتر دچار افسردگی میشوند. یکی دیگر از مطالعاتی که برروی ۲۰۸۴۲۴ نفر انجام شد نشان داد کسانی که حداقل ۴ فنجان قهوه در روز مینوشند ۵۳ درصد کمتر احتمال خودکشی دارند.
خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش میدهد
همونطور که گفته شد یکی از ویژگی قهوه ها است که خطر ابتلا به سرطان کبد رو کاهش میدهد. همچنین خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز کاهش می دهد. ۱۵ درصد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و ۴۰ درصد خطر ابتلا به سرطان کبد در افرادی که قهوه می نوشند کاهش پیدا خواهد کرد. از آنجایی که مرگ و میر در اثر ابتلا به سرطان کبد و روده بزرگ به ترتیب در رده سوم و چهارم قرار دارد نوشیدن قهوه بسیار مفید خواهد بود. همچنین خطر ابتلا به سرطان پوست را در زنان تا ۲۰ درصد کاهش می دهد.
قدرت آنتی اکسیدانی
دانه های قهوه سرشار از آنتی اکسیدان هستند. محققان طی سالها تحقیق به این نتیجه رسیده اند که یک فنجان قهوه مقدار آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به همین مقدار آب انگور، تمشک و پرتقال دارد. به علاوه ترکیبات فنولیک موجود در قهوه از چای و کاکائو که به عنوان دو منبع فنولیک شناخته می شوند، بیشتر است. تحقیقات نشان داده است، که افزودن شیر یا خامه به قهوه تاثیری در جذب آنتی اکسیدان های آن ندارد. البته ترجیحا بهتر است شکر اضافه نشود زیرا جذب آنتی اکسیدان ها را به تاخیر می اندازد.
مطالب مرتبط: محبوب ترین قهوه های جهان را میشناسید؟
دانه زرد رنگ قهوه ، درون میوه های قرمز رنگ خام و بدبویی قرار دارد که پس از خار ج کردن آن از درون میوه، تخمیر و خشک و سپس برشته و به رنگ قهوه ای تیره در می آید و این روزها، آن را به صورت دانه کامل یا پودرشده در بازار می بینیم.
با توجه به این که قهوه در چه کشور و چه منطقه ای کشت شده باشد، طعم و رنگ متفاوتی دارد. با توجه به روش یا دستگاهی که قهوه را دم می کنند و همچنین میزان شکر و شیری که به آن افزوده می شود، نام های مختلف اسپرسو، کاپوچینو، کافی میکس و… می گیرد.
۱- قهوه ای را که دم آوری می کنید باید عطر و طعم مطبوعی داشته باشد.
۲- درست است که عده ای قهوه را با شکر و افزودنی ها مصرف می کنند اما یکی از نشانه های قهوه خوب این است که بتوان آن را بدون افزودنی هم میل کرد.
۳- در هنگام خرید مسئله ای که بسیار مهم است و می تواند قسمتی از خوب بودن قهوه را به ما نشان دهد تاریخ رست آن است. این تاریخ باید به زمان خرید، نزدیک باشد و باید به گونه ای تازگی دانه یا پودر قهوه احساس شود.
۴- قهوه ای که دم آوری کرده اید در ابتدا چون حرارت آن بالاست ممکن است بارزه های طعمی بد آن درک نشود. راه دیگر تشخیص قهوه خوب این است که وقتی قهوه تان سرد شد، طعم و مزه آن همچنان خوب باشد و بتوان آن را میل کرد.
یک قهوه ی خوب از نظر طعمی باید یک تلخی ملایم داشته باشد. طوریکه که بتوان حتی آن را بدون شکر و شیر هم نوشید. البته که این موضوع هم کاملا سلیقه ای است. اما استاندارد یک قهوه ی با کیفیت بدین شکل است که نه زیاد رست شده باشد نه کم. به زبان ساده تر، دانه های قهوه نه خیلی تیره باشند و نه خیلی روشن. زیرا اگر چنین باشد اصلا طعم و عطر خوشایندی از قهوه نخواهیم داشت.
بهتر است برای درست کردن یک قهوه با کیفیت عالی، دانه های قهوه را همان لحظه آسیاب کنید. زیرا عطر و طعم بهتری از قهوه بدست خواهید آورد. قهوه های آسیاب شده از قبل به هیچ وجه به تازگی قهوه هایی که همان لحظه آسیاب می شوند، نیستند. درجه حرارت دستگاه هایی که برای تهیه قهوه استفاده می کنید هم بسیار حائز اهمیت است.
نکات:
با توجه به ویژگی هایی که در مورد اول و دوم اشاره کردیم کشور هایی وجود دارند که قهوه های تولید شده در آنها این استاندارد ها و ویژگی ها را رعایت میکنند و محصول نهایی آنها از کیفیت خوبی برخوردار است. کشورهایی مثل اتیوپی، گواتمالا، کلمبیا، کنیا، برزیل، پرو و مکزیک و …
اگر دنبال بهترین کافه های لاهیجان هستید، حتما به کافه رستوران میورا سر بزنید!