همبرگر از جمله غذاهای پرطرفدار و خوشمزه است که به خاطر مضرات فست فودیها بسیاری از پدر و مادرها نگران استفاده زیاد آن توسط کودکان هستند. اما شما میتوانید این غذا را در خانه نیز تهیه کنید که هم مضرات کمتری نسبت به نمونههای پخته شده خارج از خانه دارد و هم یک وعده غذایی خوشمزه محسوب میشود. علاوه بر این، می توانید این غذای خوشمزه را از رستوران میورا تهیه کنید و با خیال راحت نوش جان کنید. چون تمام موارد مهم و اصولی پخت برگر به طور کامل در میورا رعایت می شود.
در این مطلب قصد نداریم که طرز تهیه یک همبرگر را برای شما توضیح دهیم. هرچند اگر این مطلب را با دقت بخوانید، طرز تهیه یک همبرگر خوشمزه و رستورانی در آن گنجانده شده. ولی هدف اصلی ما این است به شما بگوییم که چه کارهایی انجام دهید، تا یک برگر آبدار و خوشمزه را خودتان و در منزل درست کنید. اول از همه و قبل از شروع به خواندان بقیه مطلب به این نکته مهم توجه کنید که تفاوتی اساسی بین برگر و همبرگر وجود دارد. همبرگر تنها قسمت گوشتی برگر است. در حالی که منظور از برگر تمام مواد اولیهای است که باعث تشکیل برگر میشوند. این مواد شامل نان، همبرگر، پنیر، گوجه، سس و… میشوند.
در تهیه همبرگرها معمولا از گوشت گاو استفاده میشود و در موارد کمتری هم از ترکیب گوشت بره یا گوساله یا گوشت خوک و مخلوط آنها استفاده میشود، ولی پرمصرفترین نوع گوشت برای همبرگرها گوشت گوساله یا گاو است. چیزبرگر یا برگرهای پنیردار، از انواع همبرگرند که تنوع بسیار زیادی دارند.
در ابتدا چیزبرگرها را با قراردادن مقداری پنیر در داخل مایه گوشت آماده میکردند. اما امروز با قراردادن یک ورقه پنیر روی همبرگر معمولی، چیزبرگر درست میشود. البته میتوان از انواع پنیرها در تهیه چیزبرگرها استفاده کرد و اصولا با توجه به پنیرهای تولیدی هر منطقه و هر کشور پنیر چیزبرگرها تغییر میکند، اما بهصورت رسمی و استاندارد پنیر چیزبرگرها باید کمی خشک و شور باشد و چربی مناسبی داشته باشد تا طعم شور و کرم مانندی را ایجاد کند.
در ادامه با بلاگ جدید میورا همراه باشید تا بیشتر در مورد اصول و نکات همبرگر بدانید.
اگر دنبال خوشمزه ترین غذا در لاهیجان هستید حتما به میورا سر بزنید.
خوشمزهترین برگرها زمانی تهیه میشوند که از گوشت تازه گوساله استفاده کنید. استفاده از گوشت چرخ شده بسته بندی شده ریسک بزرگی است. شما هیچ وقت نمیدانید که این گوشت چرخ کرده از کدام قسمت گوساله تهیه شده و یا اصلا از گوشت چندین گوساله تهیه شده؟ و از همه مهمتر چقدر تازه است؟
اگر جایی را میشناسید و مطمئن هستید که گوشت تازه ارائه میدهد، حتما از آنجا تهیه کنید. شما حتی میتوانید مقدار چربی موجود در گوشت را مطابق میل خود انتخاب کنید. (نسبت گوشت به چربی در یک همبرگر معمولی ۸۰ به ۲۰ است.) چرخ کردن گوشت توسط خودتان بهترین پیشنهاد است. وقتی خودتان گوشت تازه را چرخ میکنید، آن وقت میدانید که در حال درست کردن بهترین و تازهترین همبرگر هستید. ولی اگر چرخ گوشت در خانه نداشتید، ناچار به استفاده از چرخ گوشت در قصابیها هستید.
بیشتر بخوانید: ۶ برگر خوشمزه و عجیب را بشناسید که در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارند!
هرچه بیشتر گوشت هم بخورد سفت تر خواهد شد. در یک کاسهی بزرگ گوشت را تکههای کوچکی تقسیم کرده و به هر یک نمک و سایر ادویهها را بزنید. با انگشت به آرامی مواد را روی گوشت پخشکنید تا ترکیب شوند.
کمی رطوبت در ابتدای کار باعث میشود انشگتهایتان چسبنده نشوند. همچنین اجازه میدهد گوشت سریع تر به هم وصل شده و نیاز به کار زیاد نداشته باشد.
برای اینکه از آب رفتن اندازه گوشت و بالا آمدن وسط آن هنگام سرخ شدن جلوگیری کنید، گوشت آماده شده را وسط دست خود قرار داده و مرکز آن را اندکی گود نمایید. یک همبرگر خوب دارای لبههایی کلفت تر از مرکز آن است.
گوشت را به تکههای مساوی تقسیم کرده و همبرگرهایی با ۲ سانتیمتر ضخامت در لبهها و ۱.۵ سانتیمتر ضخامت در مرکز درست کنید.
برای درست کردن یک برگر لذیذ و خوشمزه، از گوشت تازه استفاده کنید. همبرگر خود را با ظرافت و دقت شکل دهید. برای همبرگرهایی که قرار است در ماهی تابه درست شوند، میتوانید آنها را مستقیم از گوشت چرخ کن وارد ظرف مورد نظر کنید. به آرامی به آن شکل دهید. سعی کنید تا دست شما کمترین تماس را با گوشت چرخ شده داشته باشد. تا تغییر محسوسی در دمای گوشت ایجاد نشود.
به این نکته بسیار مهم توجه کنید: اضافه کردن پیاز، ادویهجات، تخم مرغ، آرد، ماست و هرگونه مخلفات دیگر به گوشت، نه فقط آن را لذیذ نمیکند، بلکه باعث میشود تا برگری که در حال درست کردن هستید، به کباب تابهای تبدیل شود! یک همبرگر واقعی با گوشت خالص و بدون هیچگونه افزودنی درست میشود.
برخلاف گوشتهای دیگر که تا زمان پخت بهتر است در دمای اتاق باشند. گوشتهای همبرگر باید سرد نگه داشته شوند تا به هم متصل مانده و آبشان باقی بماند. تا زمانی که فر داغ شود گوشتها را در سینی گذاشته و روی آن را بپوشانید. این کار کمک میکند چربی که عامل طعم همبرگرهاست در گوشت باقی بماند.
مطالب بیشتر: ساندویچ خوشمزه ای به اسم همبرگر!
شما حتی اگر نهایت دقت و سلیقه را در ریختن ادویههای متنوع استفاده کنید، باز هم کسانی هستند که فکر میکنند اگر فلان ادویه را اضافه میکردید یا نمیکردید، این همبرگر بسیار خوشمزهتر میشد. پس آزادانه و با خیال راحت به کار خود بپردازید و ادویههایی که فکر میکنید بهترین طعم را شکل میدهند را اضافه کنید. ادویههایی مانند فلفل سیاه تازه پودر شده، پاپریکا و پودر سیر میتوانند معجزهای در شکل دادن به طعمی بینظیر ایفا کنند.
برای سرخ کردن همبرگر باید ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار دهید. پس از داغ شدن روغن، همبرگر را درون ماهیتابه قرار دهید.
روغن باید به اندازهای داغ شده باشد که پس از قرار دادن همبرگر درون آن صدای جلز ولز دهد. پس از اینکه یک طرف همبرگر طلایی شد آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود. برای برگرداندن همبرگر از یک کفگیر کمک بگیرید تا از هم نپاشد. این کار باید نسبتا سریع انجام بدهید. چرا که در صورت انجام ندادن ممکن است همبرگر شما پخش و پلا شود!
اگر بخشی از مواد همبرگری شما از یکدیگر جدا شد نگران نباشید. چرا که می توانید با استفاده از پنیر پیتزا یا پنیری مانند موزارلا این جدا شدن را بپوشانید.
خوشمزه ترین برگر در رستوران میورا تجربه کنید!