استیک یک تکه گوشت برش خورده از راسته گوساله است که کباب یا سرخ میشود و معمولا آن را در کنار سبزیجات پخته سرو میکنند. استیک انواع و روشهای طبخ گوناگونی دارد و امروزه به یکی از محبوب ترین غذاها تبدیل شده است.
استیک طعم بسیار لذیذی دارد که باب میل اکثر سلیقه های غذایی می باشد اما اگر قصد خوب درست کردن استیک را داشته باشیم نیاز است که نکات مهم طبخ آن را بدانیم. با بلاگ میورا همراه باشید تا علاوه بر شناسایی اصول مهم طبخ استیک، ویژگیهای یک استیک ایده آل را بشناسید.
اونهایی که عاشق گوشت قرمز هستند حتما با شنیدن اسم استیک خوشحال می شوند، حالا آماده هستید رایج ترین اشتباهات هنگام پخت استیک را مرور کنیم؟
ممکن است از پخت استیکی شور و یا پر از ادویه هراس داشته باشید ،ولی به ما اعتماد کنید. زمانی که نوبت استفاده کردن از چاشنیهاست، هیچ احتیاطی لازم نیست. تا زمانی که نتوانید یک استیک را از درون مزه دار کنید، از خوردن یک استسک لذیذ لذت نخواهید برد.
راه حل: گوشت را از درون و از هر دوطرف به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه قبل از پخت، چاشنی بزنید.
مزه دار کردن استیک سبب ترد و خوش طعم شدن آن می شود. با گذاشتن گوشت مزه دار شده در یخچال، گوشت مزه بهتری می گیرد و استیک زمان پخت آبدار و می شود و بویش هم بهتر خواهد بود.
میدانیم که استیک خیلی خوشمزه است و به طبع صبر کردن کمی سخت می شود اما باید حواستان باشد و استیک را مستقیما از فریزر و روی گریل قرار ندهید. از قبل برنامه ریزی کنید، و اجازه دهید گوشت به دمای اتاق برسد. استیک سرد به یک میزان پخته نمی شود و باعث می شود که قسمت بیرونی بسوزد، در حالی که داخل نپخته مانده است.
راه حل: بسته به اندازه استیک، اجازه دهید بین نیم تا دو ساعت گوشت در محیط اتاق بماند، زمانی که منتظر هستید، با خوردن یک پیش غذا گرسنگی خود را کاهش دهید.
انتخاب گوشت مناسب برای استیک اصلا کار آسانی نیست. انواع گوناگونی از استیک وجود دارد و همه آن ها به یک روش پخته نمی شوند. برای مثال؛ استیک تی بن باید بر روی گریل پخته شود، ولی استیک بدون استخوان دنده بهتر است بر روی ماهی تابه پخته شود (این به دلیل چربی است که از میان گوشت خارج می شود). پخت همه استیک ها به یک روش، شما را از بهترین طعم ممکن محروم می کند.
راه حل: انتخاب گوشت استیک از موارد مهم می باشد، به نوع گوشت و برش آن دقت کنید!
پخت تکه های کم چرب برای استیک درست نیست. تکه های کم چرب معمولا ،سفت و خشک می شوند.د ر حالی که چربی،بیشترین طعم و مزه را فراهم می کند.
راه حل: استیکی را انتخاب کنید که به میزان کافی چربی داشته باشد ، ممکن است کمی گران تر باشد، ولی نرمی و آب دار بودن ارزشش را دارد.
حتما دقت داشته باشید که بعضی از تکه های گوشت قرمز حاوی میزان زیادی از چربی های اشباع و کلسترول هستند، اما باز هم فواید تغذیه ای زیادی دارند. تردیدی نیست که زیاده روی در مصرف این چربی های ناسالم، تبعات بدی به همراه خواهد داشت.
مسلما استیک تازه درست شده خیلی هوس انگیز و خوش عطر خواهد بود، ولی در مقابل وسوسه خوردن آن صبر کنید، استیک مثل خیلی دیگر از غذاها نیاز به زمانی برای استراحت دارد. در حالی که گوشت می پزد، بافت آن جمع می شود و رطوبت خود را پس می دهد و باعث آبدار شدن استیک می شود. اگر سریعا بعد از پخت استیک را برش بزنید این رطوبت روی بشقاب می ریزد و باعث خشک و بی مزه شدن استیک می شود.
راه حل: به تکه های باریک تر ۵ دقیقه و به تکه های زخیم تر ۱۵ دقیقه استراحت دهید، بافت گوشت دوباره منبسط خواهد شد و آب گوشت را جذب می کند.
اگر گریل یا هر دستگاه پختی که استفاده می کنید تمیز نباشد مسلما تکه های باقیمانده گوشت باعث بد طعم شدن و درست نپختن استیک شما خواهد شد.
راه حل: هر بار بعد از استفاده ،گریل را تمیز کنید ؛ زمانی که ذغال ها هنوز داغ هستند، از یک قلمو ی سیمی استفاده کنید و باقی مانده ی غذا را از روی توری گریل پاک کنید. مقدار کمی روغن روی آن بمالید و با این روش گریل برای استفاده بعدی آماده است.
این موارد از رایجترین اشتباهاتی بود که اغلب ناخواسته رخ داده و طعم استیک را عوض میکند. مهمترین نکته همچنان انتخاب نوع گوشت و برش آن است که تحت نظارت یک شف ماهر به لذیذ ترین استیک تبدیل خواهد شد.
اشتباهات دیگری که ممکن است در پخت و طبخ استیک صورت بگیرد را با ما در میان بگذارید.