ورود اولین وقدیمی ترین پیتزا فروشی درایران به پیتزا داود درخیابان نوفل لوشاتو در سال ۱۳۴۰ برمی گردد که هنوز هم مشغول به کار است. مشتری وطرفداران خاص خود را دارد. تا ادامه ی این مطلب بلاگ میورا را همراهی کنید تا شما را با همه چیز دربارهی پیتزا آشنا کنیم. همچنین اگر دنبال بهترین کافه رستوران لاهیجان هستید، حتما به مجموعه میورا سر بزنید.
اولین پیتزا توسط فردی به نام رافائل اسپوسیتو که آشپزکاخ سلطنتی بود آماده شد. او برای پذیرایی ازملکه مارگاریتا اقدام به پخت یک پیتزا به شکل پرچم ایتالیا کرد. او برای نشان دادن رنگ قرمز پرچم روی خمیر دایره ای شکل گوجه فرنگی های حلقه حلقه شده چید. همچنین، سبزی های ریحان را برای رنگ سبز آن و پنیرموزارلا را برای رنگ سفید پرچم به کاربرد.استفاده از این خلاقیت باعث شد که نظر ملکه به این پیتزا جلب شود. از آن روز به بعد این غذا به نام پیتزا مارگاریتا در سراسر دنیا شناخته شود.
پیتزا مارگاریتا:به نسبت پیتزاهای دیگر دارای ارزش غذایی بالاتری است. بین کودکان وافرادی که از لحاظ انتخاب غذا سخت پسند هستند طرفداران زیادی دارد.
پیتزای کالزونه (نیمه ی ماه):پیتزای کالزونه جزء پیتزاهای خوشمزه است.خمیرآن را ازوسط نصف می کنند وپیتزا را به شکل نیمه ی ماه در می آورند. بعضی مواقع به مواد آن ژامبون هم اضافه می کنند.
خمیرپیتزای ایتالیایی نازک ترودارای قطرکم تری است.همچنین برای تهیه ی آن بیشترازسبزیجات تازه که دارای ارزش غذایی بالایی است استفاده می کنند.
خمیر پیتزای آمریکایی ضخیمتر و دارای قطر بیشتری است. علاوه بر این، ازمواد غذایی مثل ژامبون، سوسیس، کالباس و انواع پنیر پیتزاها با مقدار زیاد تهیه خواهد شد. نوع پیتزایی که در ایران مصرف می شود بیشتر شبیه پیتزاهای آمریکایی است.
همچنین بخوانید: ۱۰ واقعیت جالب درباره پیتزا
پیتزا یکی از غذاها است که در فضای سایبری و مجلات و کتابهای آشپزی، انواع و اقسام دستورات را برای طبخ سالمتر آن میخوانیم. پیتزای بدون روغن، پیتزای سبزیجات و پیتزایی که از گوشت سفید بهجای سوسیس و کالباس استفاده میکند. انواع و اقسام پیتزاهایی هستند که ادعا میشود، میتوان آنها را با خیال راحت خورد. اما آیا میتوان پیتزایی پخت که برای سلامتی مضر نباشد یا آیا این غذا درهرصورت بهذات مضر است؟
درست است که اگر اجزای تشکیلدهنده غذاهایی مانند پیتزا سالمتر شوند، غذا بهطور نسبی سالمتر میشود. اما در مقام مقایسه با غذاهای تازه و سالم بهطور مسلم این غذاها سالم نیستند. زیرا از نظر اصول تغذیه سالمترین غذا، غذایی است که کمتر روی آن فرایند صورت گرفته باشد. تغییرات چندانی هم در ماهیت آن صورت نگرفته باشد و به اصطلاح تازه و دست اول باشد. همچنین نمک و چربی و شکر زیاد یا قند ساده هم در آن استفاده نشده باشد.
اصلی ترین ومهم ترین کاربرای تهیه پیتزا استفاده از خمیر پیتزای مرغوب ومناسب است. برای این منظور می توانید خمیرهای پیتزای آماده بسته بندی شده درفروشگاه های معتبررا خریداری کنید. یا اینکه خود دست به کار شوید و اقدام به تهیه خمیر پیتزا کنید.
بعد از تهیهی خمیر پیتزا از مواد غذایی سرشار از پروتئین مثل سینه مرغ که آن را از قبل پخته و به صورت رشته رشته ای در آورده روی خمیر پیتزا استفاده کنید.
آن را با استفاده از سس گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی حلقه شده بپوشانید.
سپس پنیر پیتزا را در مقدار مناسب روی آن بریزید.
دقت داشته باشید که مواد به صورت یک اندازه دور تا دور خمیر قرار دهید.
سپس از سبزیجات تازه مثل فلفل دلمهای، زیتون، قارچ و…به منظور بالا بردن ارزش غذایی پیتزا و همچنین تزئین آن به صورت دلخواه و سلیقهای استفاده کنید.
سپس پیتزا را درزمان و حرارت معین درون فر گذاشته و بعد از آماده شدن به همراه عزیزان خود میل نمایید.
همچنین بخوانید: ۱۰ پیتزای سبزیجات خوشمزه برای گیاهخواران عزیز!
اگر در منزل اقدام به تهیه ی خمیر پیتزا می کنید، از مخمر تازه و همچنین آردی مثل آرد نان سنگک و آردهای سبوس دار استفاده کنید.
قبل از ریختن مواد روی خمیرپیتزا با چنگال سوراخ هایی روی خمیرایجاد کنید.این امرمنجربه برشته شدن خمیرپیتزا خواهد شد.
پیتزا در وعده ی شام و ناهار به صورت داغ، گرم و خنک قابل سرو است.
هنگام چیدن مواد روی خمیرپیتزا سعی کنید مواد را به صورت یک دست روی تمام سطوح بچینید. تا هنگام قرار گرفتن مواد در فر همه ی مواد به صورت یکسان درمعرض حرارت قرارگیرند.
برای اینکه پیتزای شما سالم تر و از لحاظ ارزش غذایی بالاتر باشد، مواد غذایی تازه مثل سینه ی مرغ، قارچ و میگوی تازه را جایگزین ژامبون، سوسیس و کالباس کنید.
بعد ازریختن سس گوجه فرنگی روی خمیرپنیرپیتزا را بریزید ومواد دلخواه را به صورت یکدست روی آن بچینید و از ریختن دوباره ی پنیر پیتزا روی مواد خودداری کنید چرا که باعث شده درمرحله ی آخر پخت پنیر پیتزا به صورت برشته یا نیمه سوخته روی مواد قرار بگیرد.
موادی مثل قارچ و میگو را هنگام چیدن درسطح بالا روی مواد دیگر و به مقدار کم بریزید. قرار دادن این مواد در وسط مواد دیگر باعث می شود که آب بیندازد و مزه ی خوبی نداشته باشد.
برای تهیه ی یک پیتزای سالم ازسبزیجات بخارپزشده استفاده کنید.تاجایی که ممکن است ازمصرف سبزیجات گریل شده که هیچ گونه ارزش غذایی ندارند خودداری کنید.
هنگام سروپیتزا به همراه سس مصرف سس را به حداقل برسانید.
پیتزا به همراه نوشابه ونوشیدنی های گازدارقابل مصرف است. زیاده روی درمصرف آن ها می تواند خطرآفرین باشد.
با مصرف امروزه پیتزا دررستوران ها که دارای چربی و کالری فراوان وفاقد هرگونه مواد معدنی مثل کلسیم وآهن وانواع ویتامین ها است.این موضوع باعث شده که با مصرف بی رویه و نا به جای پیتزا به استقبال بیماری های مختلف رفت.
میگرن، آلرژی، چاقی در دوران کودکی، دیابت، بیماری های قلبی وعروقی در سنین بالا از بیماری هایی است که با مصرف بی رویهی فست فودهایی مثل پیتزا می توان به آن ها مبتلا شد.
خوشمزه ترین پیتزاهای لاهیجان رو در میورا تجربه کنید!