حتما اسم وافل به گوش شما هم خورده! دسر خوشمزهای که اخیرا طرفدارای زیادی پیدا کرده و جای جای جهان در کافهها و رستورانها یا حتی دکهها به فروش میرسه. بوی وافل گرم با میوه های خوشمزه یا چند اسکوپ بستنی، شکلات داغ آب شده و خامه، می تونه روز بی نظیری رو براتون بسازه.
وافلها عموما از آرد، کره، شکر قهوه ای، مخمر، شیر و تخم مرغ ساخته میشن و از اونجایی که وافلهای خوشمزه به منوی میورا اضافه شدن و هم در صبحانه هم در منوی کافه قابل سفارشن، تصمیم گرفتیم امروز درباره وافلها و انواعشون صحبت کنیم.
پس با بلاگ مبورا همرا باشید تا معروف ترین وافل های جهان رو بشناسید:
این وافل برخلاف وافل بلژیکی/ بروکسلی، که با مخمر تهیه میشود (برای اینکه حجیم تر شود) با استفاده از بیکینگ پودر آماده میشود. وافل های آمریکایی هم میتوانند خود شیرین باشند هم همراه شیرینکننده سرو شوند. گاها حتی به عنوان پایهی غذاهای اصلی مثل سالمون دودی یا مرغ و بیکن هم استفاده میشوند.
در آمریکا به آن وافل بلژیکی گفته میشود اما در بلژیک وافل بروکسلی نامیده میشود. سبکتر و تردتر از وافل لیژ (در پایین توضیح داده میشود) هستند، با حفرههای عمیق “لانه زنبوری” و اغلب به عنوان دسر سرو میشوند.
در بروکسل، وافل ها هم دایره ای و هم مستطیلی شکل و از نظر اندازه بسیار بزرگتر از وافلهای آمریکایی هستند. آنها را می توان با پودر قند شیرینی پزی، سس شکلات یا خامه، توت فرنگی، موز یا میوههای دیگر و مغز آجیل خرد شده و … تهیه کرد.
این وافل خوشمزه در منوی کافه میورا، جز محبوبترین هاست!
این نوع وافل دومین وافل محبوب در بلژیک است و توسط سرآشپزی در لیژ، شهری در شرق بلژیک اختراع شد.
وافل بروکسلی یک وافل ترد است که با شیرینکننده سرو شده و با چاقو و چنگال خورده میشود، اما وافل لیژ یک میان وعده کوچکتر و به سبک دونات است که میتوانید هر زمانی از روز در دست بگیرید و نوش جان کنید. این وافل دارای مخمر، طلایی رنگ، نرمتر و متراکم تر از وافل بروکسل است و دارای دو طعم وانیل و دارچین میباشد.
وافل لیژ نه تنها کوچکتر، بلکه شیرینتر و پر تر از وافل بروکسل است. همچنین در مقایسه با وافل بروکسل، دارای حاشیههای نامنظمتری است.
این نوع وافل، یک غذای خیابانی است که روی آن کره بادام زمینی و شکر قرار میگیرد یا پر از میوه میشود. وافلهای تخم مرغی هنگ کنگ با اسم وافلهای حبابی هم شناخته می شوند. زیرا در دستگاههای مخصوص ساخته میشوند که حفرههای وافل را یه شکل بادکنکهای کوچک و ترد در میاورد.
این وافل ها را معمولا تا میزنند (ضخامت کمتر و پهنای بیشتری دارند) و میوه و شکلات یا غذای مورد علاقه را بین آن قرار میدهند.
یک کلوچه نازک، ترد، قهوه ای-طلایی و ایتالیایی که از آرد، تخم مرغ، شکر، کره و طعم دهندههایی مانند وانیل یا لیمو ساخته شده است. این وافل دارای یک الگوی تزئینی میباشد که معمولا یک گلوله برفی است و با پودر قند تزئین میشود. اگر هنوز نرم باشد میتوان آنرا درون قیف مخروطی بستنی ریخت و با انواع شیرینکننده ها میل کرد.
این وافل از سیبزمینی، روغن و ادویه جات ساخته شده است. هم به صورت پیش غذا و هم به عنوان پایه غذای اصلی مورد استفاده قرار میگیرد.
این وافل با تخم مرغهای بیشتری تهیه میشود که نتیجهی آن وافلی نرم تر از وافل های معمولی و ترد است. طعم آن نیز بیشتر شبیه به پنکیکهای تخم مرغیست.
درواقع کوکیهای ساندویچی هستند. دو ویفر نازک وافلی که با شربت، شیرینکننده، میوه، شکلات و خامه پر میشود.